Capidea erhverver Nümph A/S sammen med ledelsesteamet og de tidligere aktionærer

8. oktober 2010

København

Den danske kapitalfond, Capidea, har i dag via Nümph Holding A/S erhvervet 51% af aktiekapitalen i Nümph A/S i Kolding. Sælgerne er den norske tøjkoncern Conseptor AS og grundlægger Per Johansen. Per Johansen fortsætter som administrerende direktør og bibeholder en betydelig ejerandel i virksomheden. Samtidig indtræder ledelsen i ejerkredsen og den norske tøjkoncern Conseptor AS fortsætter som minoritetsaktionær.

Per Johansen udtaler:

”Nümph har på få år skabt stor opmærksomhed på det danske og europæiske tøjmarked. Virksomheden har realiseret en imponerende vækst takket være en effektiv forretningsmodel og en succesfuld strategi omkring lanceringer af nye brands. Da markedet til stadighed efterspørger kommercielt modetøj ser vi et potentiale for yderligere vækst gennem international ekspansion, hvor Capidea vil være en stærk og meget kompetent samarbejdspartner”.

Partner i Capidea, Nicolai Jungersen, udtaler:

”Nümph har en meget engageret ledelse og en effektiv forretningsmodel for hurtige lanceringer af kommercielt modetøj. Samtidig er Nümph en attraktiv leverandør for detailleddet. Vi investerer i fuld tillid til den strategi for den fremtidige udvikling, som Per og hans team har præsenteret for os”.

Direktør i Conseptor, Stein Lande, udtaler :

”Vi har på tæt hold fulgt den imponerede udvikling i Nümph. Vi ser fortsat et stort potentiale i virksomheden og ønsker derfor at fortsætte som minoritetsaktionærer”. Per Johansen tilføjer: ”Nümph står overfor en spændende fremtid, hvor selskabet skal styrke de internationale salgskanaler, professionalisere organisationen samt fortsætte udviklingen af nye brands. Vi håber, at Capidea med deres erfaring og netværk kan yde Nümph god støtte i denne proces”.

Handelsbanken Capital Markets har været finansiel rådgiver for sælgerne af Nümph.

Om Nümph

Nümph er en tekstilvirksomhed, der designer og markedsfører kommercielt modetøj til det danske og det europæiske marked. Produktionen foregår i Asien og al logistik er outsourcet til samarbejdspartnere. Forretningsmodellen dækker over et omkostningseffektivt set-up, som gør selskabet i stand til hurtigt at udvikle nye koncepter og kollektioner og få disse hurtigt i markedet via effektive distributionskanaler. Virksomheden har fem succesfulde brands, nümph, HUMÖR og Rütme, samt to børnemærker, Kulör og mini nümph. Virksomheden har i alt 32 ansatte med egne sælgere på det danske og det svenske marked. Det udenlandske salg sker primært via agenter. For yderligere oplysninger om selskabet henvises til hjemmesiderne – www.numph.dk, www.rutme.dk, www.humoer.dk, www.kulor.dk og www.mininumph.dk

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

Nümph A/S

Per Johansen
Administrerende direktør
Nümph A/S
Mail: per.johansen@numph.dk
Telefon: + 45 76 31 43 50

Capidea

Nicolai Jungersen
Partner, ESG-ansvarlig
Mobil: +45 41 19 41 26
Email: unj@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download