Capidea rejser 725 millioner kroner til investeringer i danske virksomheder

5. marts 2012

København

Capidea rejser kapital på 725 mio kr. i første closing til en ny fond, der skal investere i mindre og mellemstore danske virksomheder. Den nye fond er på størrelse med Capideas første fond og flere investorer kan komme til i løbet af foråret 2012.

Investorerne i den nye fond omfatter bl.a. Dansk Vækstkapital, Nordea Bank, Nordea Liv & Pension, VKR Holding, Jysk Holding, Hanssen Invest og en række succesfulde danske virksomheder og erhvervsfolk.

Den nye fond vil have samme investeringsfokus som Capideas første fond, nemlig på investeringer i danske virksomheder med en omsætning fra 50 – 500 millioner kroner. Virksomhederne har typisk et godt potentiale for vækst og internationalisering, men har behov for kapital og sparring til at realisere vækstpotentialet.

Capideas første fond har investeret i otte virksomheder med en samlet omsætning på 3,5 milliarder kroner og mere end 1.200 ansatte. Porteføljevirksomhederne spænder branchemæssigt vidt. Der er investeret i virksomheder inden for detailhandel, produktion og distribution. Senest erhvervede Capidea i oktober 2011 Klokkerholm Karosseridele A/S. Capidea har foretaget ét exit, i form af det yderst succesfulde salg af IT- distributionsvirksomheden EET Nordic Group A/S i 2011.

”Vi vurderer, at der er stort behov for kapital til mindre og mellemstore virksomheder. Med den nye fond kan Capidea aktivt bidrage med kapital og sparring til virksomheder, der står over for et generationsskifte eller har brug for kapital til vækst, herunder til f.eks. international ekspansion” siger administrerende direktør og partner Erik Balleby Jensen.

Erik Balleby Jensen tilføjer: ”Vi har et tæt samarbejde med ledelsen, medarbejderne og øvrige aktionærer i de virksomheder, som vi investerer i. Vi vurderer, at vi med vores set-up og investorkreds kan medvirke til yderligere ekspansion og værdiskabelse i virksomhederne”.

Capideas nye fond, Capidea Kapital II, vil have fokus på mindre og mellemstore virksomheder med en omsætning på 50 – 500 millioner kroner. Capidea investerer typisk i virksomheder med gode udviklingsmuligheder og som er kendetegnet ved at have en god markedsposition og/eller et interessant produkt. Capidea kan foretage minoritetsinvesteringer, men typisk er der tale om majoritetsinvesteringer. Alle investeringer foretages i tæt samarbejde med den pågældende virksomheds ledelse.

Pressekontakt

Capidea

Erik Balleby Jensen
Partner
Mobil: +45 21 23 33 36
Email: ebj@capidea.dk
Nicolai Jungersen
Partner, ESG-ansvarlig
Mobil: +45 41 19 41 26
Email: unj@capidea.dk
Capidea ikon

Download pressemeddelelse

Download