Inspiration bliver overtaget af L’EASY

20. juni 2012

Odense

Efter en dårlig periode bliver detailkæden Inspiration overtaget af retailkoncernen L’EASY A/S, der forventer at kunne styrke kæden i de kommende år. L’EASY A/S kan samtidig præsentere sit årsregnskab for 2011.

Den landsdækkende detailkæde Inspiration bliver overtaget af L’EASY A/S. Inspiration er en af landets ledende leverandør af livsstilsprodukter, men i den seneste periode har kæden præsteret utilfredsstillende.

– Vi må konstatere, at vi ikke i tilstrækkelig grad er lykkedes med at omdanne Inspiration fra en frivillig kæde til en kapitalkæde i en tid, hvor konkurrencen er meget hård. Processen har krævet en række investeringer i bl.a. flere og nye butikker, der har medført betydelige omkostninger, som vi ikke har kunnet hente ind igen, siger adm. direktør i Inspiration, Ulla Iversen, og fortsætter:

– Senest har vi oplevet en julehandel i 2011, hvor markedet slet ikke nåede sit forventede niveau. Sammenholdt med forbrugernes tilbageholdenhed har det skabt en situation, hvor der skulle findes en anden løsning. Vi har undervejs haft utrolig god opbakning fra aktionærerne og Nordea, og det vil jeg gerne takke for.

L’EASY’s overtagelse af Inspiration bliver endelig bekræftet på en ekstraordinær generalforsamling den 5. juli 2012, og dermed går L’EASY fra at have været en del af aktionærkredsen bag Inspiration til at eje hele virksomheden. L’EASY’s adm. direktør og bestyrelsesformand i Inspiration Niels Thorborg ser frem til at kunne arbejde videre med Inspirations udvikling i det nye setup:

– L’EASY har god erfaring med at integrere andre virksomheder, og vi vil kunne tilføre vores spidskompetencer og udnytte synergieffekterne på mange områder. Det bliver hårdt arbejde, men jeg er overbevist om, at Inspiration fortsat vil være danskernes foretrukne leverandør af gaver og livsstilsprodukter, siger Niels Thorborg, der glæder sig over, at den tidligere medaktionær, Capidea Kapital K/S, har taget del i processen og ydet et ansvarligt lån i forbindelse med L’EASY’s overtagelse af Inspiration.

Overtagelsen betyder, at 450 ansatte i Inspiration er sikret deres job, og i samme forbindelse flytter Inspirations hovedkontor til Odense.

Butikkerne kører videre

Hverken kunder eller leverandører bliver påvirket af overtagelsen, og alle Inspirations butikker vil køre videre som hidtil.

– Inspiration har mange trofaste kunder og vigtige samarbejdspartnere, og vi skal arbejde hårdt og målrettet, så vi kan vise dem, at vi er deres tillid værdig. Inspiration skal tilbage på sporet, og det vil vi komme sammen med vores dygtige og dedikerede medarbejdere. Der er et stort potentiale i Inspiration, og det skal vi have forløst, siger Niels Thorborg, der mener, at L’EASY har skabt et godt fundament for at udvikle Inspiration.

L’EASYs koncernregnskab 2011

Gennem de seneste år har L’EASY formået at tilpasse og udvikle sin forretning i lyset af finanskrisen, og virksomheden har præsteret tilfredsstillende.

– Vores seneste koncernregnskab er tilfredsstillende, selv om Danmark er et vanskeligt marked med en benhård konkurrence. Til gengæld udvikler vi vores forretning positivt i både Sverige og Norge, hvor vi over en årrække har opbygget en stærk position. Vi oplever en pæn fremgang og en god vækstrate i begge lande. Den udvikling er fortsat i 2012, mens Danmark fortsat er hårdere ramt. Vi har tillige set en stærk udvikling hos L’EASY Erhverv, hvor konceptet med Peter, god service, levering, finansiering og installation er en god løsning for mange virksomheder.

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

L’EASY A/S

Niels Thorborg
Bestyrelsesformand og adm. direktør
tlf. 20 60 10 11

Capidea

Martin Jørgensen
Managing Partner
Mobil: +45 29 21 03 05
Email: mj@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download