Børsnoterede Hansol Paper køber Schades

13. september 2013

København

Kapitalfonden Capidea og Danebroge ApS sælger Schades til Hansol Paper Co. Ltd. fra Korea

Schades er solgt til en af sine leverandører. Koreanske Hansol Paper Co. Ltd., der er børsnoteret i Seoul og har tætte relationer til Samsung, bliver nu hovedaktionær i Schades Holding A/S efter, at kapitalfonden Capidea og Danebroge ApS, der ejes af Laurids Jessen, har afhændet sine aktier.

Hansol Paper får med investeringen i Schades en markedsandel i Europa på ca. 25%. Schades er markedsleder i Europa inden for produktion og salg af dokumentationsruller til brug i kasseapparater, kreditkortmaskiner samt betalingssystemer. Herudover producerer og sælger Schades selvklæbende etiketter. Kundelisten omfatter store internationale virksomheder inden for detailhandel, fødevareområdet, kontorforsyning samt til finansielle virksomheder og grossister.

Schades har produktion i Danmark, Tyskland, Frankrig og England og salgskontorer i Belgien, Sverige og Finland. Virksomheden omsatte i 2012 for DKKm 634 og beskæftigede ca. 200 medarbejdere.

Hansol Paper hører til blandt verdens største leverandører af specialpapir, herunder thermopapir, til kvitteringer, billetter, etiketter og anden form for dokumentationspapirer. Udover i Korea er Hansol repræsenteret i Kina, Tyskland og Nordamerika. Med købet af Schades vil Hansol Paper endvidere være repræsenteret i Danmark, England, Frankrig, Sverige, Belgien og Finland.

CEO og Præsident for Hansol Paper, Mr. Sanghun Lee, byder Schades hjertelig velkommen og ser frem til et godt samarbejde og resultaterne af opkøbet:

“Vi har igennem en årrække ønsket at udvikle vores position på det europæiske marked, som det er sket i Nordamerika og Asien. Med overtagelsen af Schades har dette ønske nu for alvor fået ben at gå på.”

Administrerende direktør Peter Møller, Schades Holding A/S, fortsætter på posten og som aktionær under det nye ejerskab. Han siger:

”Med Hansol Paper som ejer vil Schades fremover have:

• En stærk ejer der vil understøtte Schades’ fremtidige udvikling til gavn for selskabet, kunderne og medarbejderne

• En forstærket grøn profil, da Hansol prioriterer bæredygtighed i sin produktion af papir

• Endelig vil nuværende og fremtidige kunder mærke, hvordan nye produkter vil blive udviklet hurtigere i overensstemmelse med kundeønskerne. Hansol er kendt for innovation gennem teknologisk udvikling og effektivitet.”

Laurids Jessen, direktør i Danebroge ApS og formand i Schades, fortsætter: ”Schades har udviklet sig godt under vores ejerskab. Selskabet er i en betydelig bedre situation end, da vi overtog det i 2009.”

Erik Balleby Jensen, CEO og partner i Capidea, fortsætter: ” Vi er glade for, at netop Hansol Paper overtager Schades. Vi vurderer, at Hansol vil være en stærk ejer, der vil understøtte og fortsætte den positive udvikling af Schades fremover”

Om Hansol Paper

Hansol Paper hører til blandt verdens største leverandører af specialpapir, herunder thermopapir, til kvitteringer, billetter, etiketter og anden form for dokumentationspapirer. Hansol Paper, beskæftiger ca. 1.600 medarbejdere, og havde i 2012 en omsætning på 1,6 mia. USD og en balance på 3,0 mia. USD. Hansol Paper udgør en del af Hansol Group, som bl.a. også er aktive inden for områder som energi, kemi, logistik og IT. Hansol Paper blev udskilt som en separat virksomhed fra Samsung Group i 1991, med hvem der stadig i dag er tætte relationer. Udover i Korea er Hansol repræsenteret i Kina, USA og Tyskland. Læs mere om Hansol Paper på www.hansolpaper.co.kr/eng/ Kontaktperson: Choo, Ko-Hyun. Manager PR Team, Hansol Paper. Mail: chookh@hansol.com. Tlf: +82 10 9276 6237 (mobil) eller +82 2 3287 6076

Om Schades

Schades er europæisk markedsleder inden for produktion og salg af dokumentationsruller til brug i kasseapparater, kreditkortmaskiner samt betalingssystemer. Herudover produceres og sælges selvklæbende etiketter. Kunderne er store internationale kæder inden for detailhandel, fødevarer, kontorforsyning samt finansielle virksomheder og grossister. Virksomheden har produktion i Danmark, Tyskland, Frankrig og England og salgskontorer i Belgien, Sverige og Finland. Schades omsatte i 2012 for DKKm 634 og beskæftigede ca. 200 medarbejdere. Læs mere om Schades på www.schades.com Kontaktperson: Peter Møller, Administrerende direktør, Schades A/S. Mail: pm@schades.com Tlf.: 28 45 19 20

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

Capidea

Erik Balleby Jensen
Partner
Mobil: +45 21 23 33 36
Email: ebj@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download