Capidea sælger K.P. Komponenter

20. januar 2014

København

Kapitalfonden Capidea sælger K.P. Komponenter til Segulah

Capidea har solgt K.P. Komponenter til den svenske kapitalfond, Segulah. CEO, Martin Krogh Pedersen, forbliver betydelig minoritetsaktionær i virksomheden. Capidea investerede i K.P. Komponenter ultimo 2007.

K.P. Komponenter blev etableret i 1969 og er en fuldautomatiseret leverandør af komplekse komponenter til bl.a. hydraulik-, vind-, proces-, marine- og offshoreindustrien. Virksomheden har en omfattende højautomatiseret maskinpark og har over de seneste år investeret massivt i avancerede produktionsteknologier og -processer. K.P. Komponenter har opbygget tætte relationer til virksomhedens kunder, og fungerer i dag som one-stop shop for disse.

K.P. Komponenter har hovedsæde i Spjald, Danmark og leverer emner til hele Europa såvel som til USA, hvor der i 2011 blev etableret produktionsfaciliteter. K.P. Komponenter realiserede i 2013 en omsætning på over DKK 400 mio.

Segulah er en svensk kapitalfond, der investerer i mellemstore nordiske virksomheder. Segulah blev etableret i 1994 og råder over et samlet kapitaltilsagn på ca. DKK 6,5 mia. Partner i Segulah, Marcus Jansson, udtaler: “K.P. Komponenter har skabt en profitabel forretningsmodel med udgangspunkt i et højt vidensniveau i produktionen af komplekse emner. Virksomheden er godt positioneret for at fortsætte den stærke vækst. Vi ser frem til at støtte ledelsen i at realisere virksomhedens potentiale”.

CEO i K.P. Komponenter, Martin Krogh Pedersen, fortsætter på posten og som aktionær under det nye ejerskab. Han siger: “Vi har haft en stærk udvikling de seneste år under Capideas ejerskab. Det er en stor glæde at få Segulah som ny majoritetsaktionær til at støtte den videre udvikling af K.P. Komponenter”

Jens Thøger Hansen, Partner i Capidea, udtaler: ”K.P. Komponenter er i vores ejerperiode lykkedes med at transformere sig fra en traditionel underleverandør til en strategisk outsourcing partner. Dette er sket gennem øget fokus på bearbejdning af komplekse emner, videreudvikling af kompetencer indenfor ”design for manufacturing” samt tilføjelse af yderligere value added services. Samtidig er ledelsen blevet styrket, og der er etableret produktionsfacilitet i USA. K.P. Komponenter fremstår i dag som en virksomhed, der er klar til at ekspandere geografisk og udvide kundeporteføljen”.

Om Segulah

Segulah blev etableret i 1994 og er en svenske kapitalfond med fokus på mellemstore nordiske virksomheder. Segulah har et samlet kapitaltilsagn på SEK 7,5 mia. fordelt på to fonde. Den nuværende portefølje omfatter følgende virksomheder: PMC Group, S:t Eriks, Kemetyl, Almondy, Gunnebo Industries, eTRAVELi, Scan Coin, Balco, CCS Healthcare, Beerenberg og Oglaend Industrier. Kontaktperson: Marcus Jansson, Partner Segulah Advisor AB. Tlf.: +46 70 968 82 84

Om K.P. Komponenter

K.P. Komponenter fremstiller komponenter i alle typer lavt- og højtlegeret stål, samt metaller og støbegods. Som supplement til de komplekse komponenter opretholdes stor knowhow indenfor traditionelt underleverandørarbejde og K.P. Komponenter kan via en omfattende maskinpark stille stor kapacitet til rådighed. K.P. Komponenter har gennem de seneste 15 år specialiseret sig i fuldt automatiseret bearbejdning af komplekse emner. Sideløbende er der investeret massivt i nye teknologier og processer, som betyder at der kan leveres komponenter direkte til kunders montagelinje via virksomhedens ”one-stop-koncept”. K.P. Komponenter er en anerkendt leverandør til kendte virksomheder på hjemme- og eksportmarkedet, og leverer bearbejdning til bl.a. hydraulik-, vind-, proces-, marine- og offshoreindustrien, forskellige støberier samt kunder med specialopgaver baseret på løbende produkt- og produktionsmodning. Mere end 50 % af omsætningen kommer direkte fra markederne udenfor Danmark – og indirekte over 90 %.

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

K.P. Komponenter A/S

Martin Krogh Pedersen
adm. direktør
K.P. Komponenter A/S.
Tlf.: +45 20 25 06 11

Capidea

Martin Jørgensen
Managing Partner
Mobil: +45 29 21 03 05
Email: mj@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download