Capidea sælger online-rejseselskabet Aclass til Maj Invest Equity

19. juni 2017

Århus

Capidea og Maj Invest Equity har indgået aftale om, at Maj Invest Equity erhverver 67% af aktierne i online-rejseselskabet Aclass. De resterende aktier i Aclass vil fortsat være ejet af den nuværende bestyrelsesformand Kurt Kvorning og CEO Claus Jessen, der begge fortsætter i deres nuværende positioner i virksomheden.

Aclass, der blev etableret i 2006, er et online-rejseselskab, som tilbyder kunderne oplevelsesrejser til destinationer i Afrika, Latinamerika, USA og Asien. Salget af rejser sker via virksomhedens nationale websites (i Danmark: Afrika-safari.dk, Lamatours.dk, Asiatours.dk og USAdventures.dk) samt personlig rådgivning fra erfarne rejsekonsulenter og markedsføres over for kunder i Skandinavien, Tyskland, England og Holland. Aclass’ største marked er i dag Tyskland.

Aclass har opbygget stærke kompetencer inden for markedsføring af rejser på digitale medier og har løbende udviklet best-of-breed-software, der har givet mulighed for hurtig og effektiv servicering af kundeforespørgsler, en høj grad af automatisering og høj produktivitet. Den digitale forretningsmodel, levering af gode rejseoplevelser og en meget høj kundetilfredshed har skabt grundlag for positive resultater, og alene over de seneste tre år har den årlige vækst i omsætningen været på ca. 25%.

Aclass har hovedkontor i Viby ved Aarhus og har 35 medarbejdere.

”Aclass har over de seneste år været inde i en meget gunstig udvikling, hvor vi har opnået en betydelig fremgang baseret på et stærkt og dedikeret team af medarbejdere, en løbende udvikling af produkterne, international ekspansion af virksomheden samt ikke mindst ved at indfri vores kunders ønsker og forventninger. Vi er lykkedes godt med vores geografiske ekspansion og har samtidig videreudviklet vores organisation og forretningssystem, så det bliver muligt for os at realisere vores vækststrategi. Med en ny dedikeret ejer tror vi på, at vi kan fortsætte den positive udvikling. Vi mener, at vi har fundet en velfungerende model i vores marked og ser fortsat et attraktivt potentiale for oplevelsesrejser, som vi ser frem til at opdyrke yderligere sammen med Maj Invest Equity”, siger CEO Claus Jessen.

”Aclass har på få år udviklet en særdeles interessant digital forretningsmodel således, at selskabet i dag har en meget stærk online tilstedeværelse. Vi har siden 2014 gennemført en meget ambitiøs vækst- og værdiskabelsesplan, som bl.a. har betydet, at omsætningen er mere end fordoblet, ligesom der er gennemført en international ekspansion. Vi ser det derfor som et naturligt tidspunkt at afhænde Aclass til en ny ejer”, siger Partner i Capidea, Martin Jørgensen.

Handlen er betinget af godkendelse fra de tyske konkurrencemyndigheder. Denne forventes at falde på plads i løbet af en måneds tid, hvorefter handlen vil blive endelig gennemført.

Parterne er enige om ikke at oplyse købesummen.

Om Aclass

Aclass er et dansk online-rejseselskab, der formidler oplevelsesrejser til Afrika, Latinamerika, Asien og USA. Virksomheden har siden etableringen i 2006 skabt en solid position på det danske rejsemarked og er ekspanderet succesfuldt videre til Sverige, Norge, Tyskland, England og Holland. Baseret på en ren digital forretningsmodel med effektiv markedsføring opnåede Aclass i 2016 et resultat for året på DKK 12 mio. Aclass har hovedkontor i Viby ved Aarhus og beskæftiger 35 medarbejdere

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

Aclass

Claus Jessen, CEO
Telefon: +45 29 91 03 73

Capidea

Martin Jørgensen
Managing Partner
Mobil: +45 29 21 03 05
Email: mj@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download