Kapitalfonden Capidea investerer i Budweg Caliper

2. februar 2018

Odense

Kapitalfonden Capidea bliver ny majoritetsaktionær i Budweg Caliper, og skal således være med til at sikre virksomhedens fortsatte vækst og udvikling i partnerskab med selskabets ledelse og øvrige aktionærer. Budweg Caliper blev grundlagt i 1978 af Henning Larsen, og var før transaktionen ejet af brødrene Jan Uwe Larsen og Thomas Egon Larsen. Begge fortsætter efter transaktionen som direktører og betydende aktionærer.

”Budweg Caliper har haft en imponerende vækst og har opbygget en førende position i et vækstmarked. Selskabet er velinvesteret og har et betydeligt vækstpotentiale, som skal realiseres i løbet af de kommende år”, siger Thomas Egon Larsen, administrerende direktør hos Budweg Caliper.

Thomas Egon Larsen fortsætter: ”Vi ønskede at få en investor med ombord, som kan være med til at udvikle selskabet, og samtidigt ønskede vi at gennemføre et glidende generationsskifte. Capidea har erfaringer fra en række virksomheder, herunder også fra det uafhængige Aftermarket, så vi ser et rigtig godt match imellem Capidea og os”.

”Budweg Caliper har en stærk position i et nichemarked i vækst og er drevet på et solidt fundament af dygtige og engagerede medarbejdere. Derudover er virksomheden velinvesteret og udgør en stærk platform for yderligere vækst med udgangspunkt i selskabets faciliteter i Odense. Budweg Caliper har opbygget gode kunderelationer på baggrund af høj kvalitet, et bredt produktprogram, høj leveringsevne og god service. Vi ser frem til at deltage i den videre udvikling af en særdeles spændende virksomhed”, siger Henrik Normann Karlsen, Associate Partner i Capidea.

PwC Corporate Finance var finansiel rådgiver for sælgerne i forbindelse med transaktionen.

Om Budweg Caliper

Budweg Caliper er en førende virksomhed i Europa inden for renovering af brugte bremsekalibre og virksomheden udvikler, producerer, renoverer og sælger bremsekalibre til det frie Aftermarket. Kundebasen består primært af store reservedelsgrossister samt leverandører af bremsesystemer. De største markeder er Skandinavien, Tyskland og England. Budweg Caliper har et bredt produktprogram med over 4.000 kalibre. Virksomheden har hovedkontor i Odense, hvor der er investeret betydeligt i nye produktionsfaciliteter de seneste år. Det er også her, at størstedelen af de ca. 170 medarbejdere arbejder. Virksomheden har også faciliteter i Sydkorea og et joint-venture i Kina. Læs mere om Budweg Caliper på www.budweg.com

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

Budweg Caliper

Thomas Egon Larsen
Administrerende direktør
Budweg Caliper
Mail: tel@budweg.com
Telefon: + 45 63 14 33 03

Capidea

Henrik Normann Karlsen
Partner
Mobil: +45 20 94 93 26
Email: hnk@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download