Kapitalfonden Capidea sælger Ellepot til Kirk Kapital og Karsten Ree

26. april 2021

Esbjerg / København

Kirk Kapital og Karsten Ree Holding køber Ellepot fra kapitalfonden Capidea. Ellepot fusioneres samtidig med PlantPaper, og cementerer sig dermed som en stærk aktør på markedet for bæredygtig dyrkning af planter og afgrøder.

Ellepot A/S (”Ellepot”) og PlantPaper Holding ApS (“PlantPaper”) udvikler og producerer kultiveringssystemer bestående af maskiner, specialudviklede papirer og bakker til gartnerier verden over. Efter fusionen, vil det samlede selskab være til stede på fem kontinenter, og have 18 partnere, med salg i mere end 120 lande.

Efter gennemførsel af transaktionen vil Kirk Kapital og Karsten Ree Holding hver eje 48% af den nye Ellepot koncern, mens ledelsen vil eje de resterende aktier.

Ellepot og PlantPaper vil sammen kunne investere yderligere i udviklingen af en bredere og bedre produkt og service portefølje. Med disse løsninger vil gartnerier kunne producere planter mere effektivt og på en miljømæssigt bæredygtig måde.

”Jeg er glad for at kunne byde Kirk Kapital og Karsten Ree Holding velkommen som aktionærer i den nye Ellepot koncern. Samtidig vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke Capidea for deres støtte og opbakning til Ellepot gennem de sidste otte år. Jeg er også glad for at kunne byde PlantPaper og deres medarbejdere velkommen til Ellepot-familien”, siger Lars Steen Pedersen, adm. direktør i Ellepot.

Lars Steen Pedersen vil fortsætte som adm. direktør i den nye Ellepot koncern. Carsten Storgaard, adm. direktør i PlantPaper, vil fortsætte i den nye Ellepot koncern som Business Development Director.

”Jeg byder fusionen mellem PlantPaper og Ellepot velkommen. Vi deler en mission om at levere miljømæssigt bæredygtige systemer til det globale kultiveringsmarked. Denne mission forfølges langt bedre i fællesskab”, siger Carsten Storgaard, kommende Business Development Director i den nye Ellepot Koncern.

Karsten Ree Holding er i dag hovedaktionær i PlantPaper.

“Vi har, igennem vores ejerskab af PlantPaper, haft glæden af at være aktive i denne branche i mere end fem år, og har i denne periode også fulgt udviklingen af Ellepot tæt. Begge selskaber har med stor succes de senere år lykkedes med at omvende den globale gartnerisektor til mere effektiv og bæredygtig produktion bl.a. via brugen af nedbrydelige papirpotter. Sammen kan virksomhederne i fremtiden ligge endnu flere kræfter i udvikling og global ekspansion. Vi ser meget frem til samarbejdet med Kirk Kapital, der med sin baggrund som familieejet virksomhed, ligesom os, på mange områder deler samme værdisæt”, siger Christian Ree, direktør i Karsten Ree Holding.

”Vi har med stor interesse fulgt den succesfulde udvikling i både Ellepot og PlantPaper de sidste tre år. Kultiveringssystemet, som begge selskaber udvikler og producerer, er smartere og billigere end traditionelle kultiveringsmetoder. Vigtigst af alt er, at løsningerne er miljømæssigt bæredygtige og er med til at reducere brugen af plastik i kultiveringsprocessen markant. Vi ser frem til at støtte Ellepot koncernen på dens videre rejse”, siger Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital.

Kapitalfonden Capidea har ejet Ellepot siden 2013.

”Vi er tilfredse med Ellepots succesfulde udvikling under vores ejerskabsperiode. Vi vil gerne takke Lars Steen Pedersen og medarbejderne for det gode samarbejde og deres store indsats i løbet af de sidste otte år”, siger Nicolai Jungersen, Partner i Capidea.

Transaktionen er betinget af sædvanlige myndighedsgodkendelser

Om Ellepot

Ellepots kerneforretning er at udvikle og producere Ellepot maskiner, specialudviklede papirer og
kultiveringsbakker til Ellepot systemet. Ellepot har mere end 25 års erfaring og ekspertise indenfor
udvikling og produktion af speciallavede løsninger til gartnerier verden over. Ellepot har
hovedkvarter i Esbjerg.

Om Karsten Ree Holding

Karsten Ree Holding er et familieejet investeringsselskab, der ejes af Ree-familien. Karsten Ree
Holding forvalter ca. 5 mia. kr., der er investeret i strategiske og finansielle investeringer. Inden for
strategiske investeringer er Karsten Ree Holding en aktiv og langsigtet ejer af virksomheder indenfor vedvarende energiproduktion, teknologi, e-handel, ingredienser, fødevarer, brugskunst, samt rejser og fritid.

Om Kirk Kapital

Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, der ejes af Kirk Johansen-familien. Kirk Johansen-familien er efterkommere af Ole Kirk Christiansen, som etablerede LEGO. Kirk Kapital forvalter ca. 10 mia. kr., der er investeret i strategiske investeringer og finansielle investeringer. Inden for de strategiske investeringer er Kirk Kapital en aktiv og langsigtet ejer med større minoritetspositioner i Alliance+, Beck Pack, Dansk Træemballage, Danske Stenhuggerier, Exxit59, FMD, Globeteam, KOMPAN, Scanmetals, Tacton, TITAN Containers, TP Aerospace, TPS Rental Services og VivoMega.

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

Ellepot

Lars Steen Pedersen
adm. direktør, Ellepot,
+45 21 76 70 67

Karsten Ree Holding

Christian Ree
Direktør, Karsten Ree Holding, via Pernille Dupont
+ 45 27 11 28 78

Kirk Kapital

Morten Huse Eikrem-Jeppesen
PressConnect for Kirk Kapital
+45 53 85 07 70

Capidea

Nicolai Jungersen
Partner, ESG-ansvarlig
Mobil: +45 41 19 41 26
Email: unj@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download