Strategisk samarbejde mellem Hydro-X & Guldager A/S

24. oktober 2022

Allerød

Guldager A/S har indledt et strategisk samarbejde med den nordjyske virksomhed Hydro-X, som gennem mange år har leveret kemiske produkter til vandbehandling i den industrielle sektor samt til kraftvarmesektoren. Formålet med samarbejdet er at udnytte de fælles synergier mellem de 2 virksomheder, hvor der vil være fokus på fælles forretningsmuligheder på Europæisk plan gennem udnyttelse af know-how, produkter og services.

Hydro-X har et stort partnernetværk med bred erfaring indenfor vand- og kølebehandling og med flere ISO-certificeringer, som sikrer ensartede produkter og service af høj kvalitet. Guldager har lang historik indenfor vandbehandling og en bredt funderet service forretning. Guldager arbejder for bæredygtig vandbehandling, og er tiltrådt UN Global Compact og UN verdensmålene.

Det strategiske samarbejde med Hydro-X er endnu en milepæl i Guldagers historie, som i år kan fejre 75-års jubilæum siden grundlæggelsen i 1946 foretaget af Guldager brødrene Harald og Poul Guldager. Virksomheden var frem til 2016 en familiedrevet virksomhed hvor der blev foretaget et generationsskifte i 2016 gennem, at den danske kapitalfond Capidea overtog majoriteten i Guldager. Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Udover majoritetsaktionæren Capidea ejes Guldager i dag af Hydro-X International og ledelsen i virksomheden.

Claus Torbøl, CEO hos Guldager, er begejstret for samarbejdet og ser frem til endnu bedre servicemuligheder: “Vi er meget glade for partnerskabet med Hydro-X, som vil styrke vores AdditiveCare forretning, men samtidig også skabe en unik position som Full-Service-Provider. Det betyder i praksis at vores kunder kun behøver én leverandør indenfor vandbehandling. Vi er en ledende dansk virksomhed inden for vandbehandling, som gennem 75 år har opbygget en europæisk organisation med dygtige og motiverede medarbejdere. Vandbehandlingsområdet er i rivende vækst, og Guldager har stærke kompetencer samt en god position på markedet i Danmark, Tyskland, Schweiz og Belgien. Målsætningen i de kommende år vil være at bruge den mangeårige erfaring hos medarbejderne i Guldager og Hydro-X til at ekspandere virksomhederne inden for vandbehandling gennem fortsat udvikling, tilkøb af virksomheder og teknologier.”

Ernst Kristensen, Group Executive hos Hydro-X ser mange muligheder i dette partnerskab:  “Dette samarbejde vil styrke både Hydro-X og Guldagers position indenfor vandbehandling, og specielt gennem servicekonceptet Full Service Provider, således at vores kunder kun behøver én leverandør på vandbehandling. Vi vil samtidig tilbyde vores partnere World Wide adgang til Guldagers know-how, produktprogram og services for at styrke deres konkurrencesituation på lokale markeder.”


For yderligere information kontakt Ernst Ulrik Kristensen ernst@hydro-x.com eller Claus Torbøl cct@guldager.com

Læs mere om Hydro-X her: https://hydro-x.com/

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

Guldager

Claus Torbøl – CEO
cct@guldager.com
+45 3093 2805

Capidea

Erik Balleby Jensen
Partner
Mobil: +45 21 23 33 36
Email: ebj@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download