Capidea sælger Budweg Caliper til BBB Industries

31. marts 2022

Odense

Capidea, og de øvrige aktionærer i Budweg Caliper A/S (”Budweg”), har gennemført et salg af 100% af aktierne i Budweg til BBB Industries (”BBB”). Budweg er en førende virksomhed i Europa inden for renovering af bremsekalibre. BBB, med hovedkontor i Daphne, Alabama (USA) og Genstar Capital som hovedaktionær, er en markedsleder i bæredygtig fremstilling af et bredt produktprogram til automobilindustrien, herunder både til originalproducenter og det frie Aftermarket.

Budweg, som har hovedkontor i Odense og har 145 ansatte, producerer, renoverer og sælger bremsekalibre i høj kvalitet til det frie Aftermarket i Europa. Virksomhedens vigtigste markeder er Skandinavien, Østeuropa samt DACH-landene, og kundebasen består primært af store reservedelsgrossister samt leverandører af bremsesystemer. Ledelsen i Budweg vil fortsætte i deres nuværende roller i selskabet. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre prisen, men det bemærkes, at prisen er væsentligt lavere end det niveau den danske presse for nylig har skitseret.

Budweg har haft en positiv udvikling de seneste år, hvor der, blandt andet, er blevet investeret i in- sourcing af en stor del af produktionen til selskabets produktionsfaciliteter i Odense samt i en styrkelse af virksomhedens bæredygtighedsprofil. I denne forbindelse er der foretaget betydelige investeringer i Odense for at udvide produktionskapaciteten og for at sikre, at produkterne er af højeste kvalitet. Ydermere er investeringer blevet foretaget i udvidelsen af salgsaktiviteter i nuværende og nye markeder særligt i Østeuropa og DACH-landene.

”Siden 2018, hvor Capidea købte selskabet, har Budweg haft en stærk udvikling. Vi tilslutter os nu BBB Industries, som har en betydelig global tilstedeværelse indenfor Remanufacturing- og automobilindustrien. Baseret på den positive udvikling i Budweg de seneste par år fremstår dette som det rette øjeblik at tage næste skridt i den fortsatte ekspansion af Budwegs aktiviteter indenfor en solid industri og med et stærkt kommercielt framework”, udtaler Christer Mysling, CEO i Budweg.

”Dette opkøb er et centralt skridt i vores fortsatte bestræbelser om ekspansion i Europa og udbredelse af vores tilstedeværelse indenfor Remanufacturing”, udtaler Duncan Gillis, CEO i BBB.

”Budwegs bæredygtige produktion er en stærk tilføjelse til vores eksisterende drift, og vi ser frem til at byde Budwegs dedikerede og dygtige medarbejdere velkommen til BBB-teamet”. ”Budweg har realiseret en stærk udvikling i vores ejerskabsperiode, og vi er stolte af vores deltagelse i denne udvikling blandt andet gennem et succesfuldt generationsskifte i ledelsesteamet. Vi er glade for, at virksomheden nu tilslutter sig det stærke hold i BBB og kan fortsætte den positive udvikling med udgangspunkt i samme solide værdier, som man har arbejdet efter historisk”, udtaler Henrik Normann Karlsen, Partner i Capidea.

Om Budweg

Budweg er en førende virksomhed i Europa inden for renovering af bremsekalibre. Virksomheden producerer, renoverer og sælger bremsekalibre til det frie Aftermarket. Kundebasen består primært af store reservedelsgrossister samt leverandører af bremsesystemer. De største markeder er Skandinavien og DACH-landene. Virksomheden har hovedsæde i Odense, Danmark og beskæftiger 145 medarbejdere. For mere information, se venligst www.budweg.com.

Om BBB

BBB Industries, LLC er en industrileder indenfor bæredygtig produktion af startere, generatorer, bremsekalibre, styrtøjsdele samt turboladere til Aftermarket. Gennem flere opkøb i Europa, startet med Metalcaucho, leverer BBB et udvalg af reservedele på tværs af mere end 64 lande. TerrePower er en division i BBB, som servicerer eldrevne køretøjer og sektorer indenfor vedvarende energi. BBB Industries, LLC blev grundlagt i 1987 og er et unoteret selskab med hovedsæde i Daphne, Alabama. For mere information, se venligst www.bbbind.com.

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service.

Pressekontakt

Budweg Caliper

Christer Mysling – CEO
cmy@budweg.com / +45 21 35 04 50

BBB Industries

Tim Roth – Head of sustainability and M&A
troth@bbbind.com / +1 251-338 8313

Capidea

Henrik Normann Karlsen
Partner
Mobil: +45 20 94 93 26
Email: hnk@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download