Capidea investerer i HVACON Marine Systems

15. januar 2024

København

Capidea er blevet ny majoritetsaktionær i HVACON Marine Systems, som er en ledende aktør indenfor energioptimeringsløsninger og -software til den maritime industri. I tæt partnerskab med ledelsen skal Capidea bidrage til at fortsætte den positive vækst og udvikling af virksomheden. De tidligere ejere, Claes Fog Bølge og Anbjørn Ådland, forbliver væsentlige medaktionærer og fastholder deres eksisterende roller i virksomheden. I tillæg udvides ejerkredsen med Hans Ottosen og Henrik Elbæk Pedersen, der vil bidrage med deres tekniske og kommercielle viden og erfaring som henholdsvis bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlem.

“I HVACON Marine Systems er vi rigtig glade for at indgå et partnerskab med Capidea, Hans og Henrik med henblik på at øge væksten og udviklingen af virksomheden. Sammen kan vi accelerere vores mål for CO2 reduktioner og bidrage til den grønne omstilling. I den nye aktionærkreds deler vi ikke blot værdier og ambitioner, vi har også en fælles opfattelse og forståelse af udfordringer, mulige løsninger og det fulde potentiale for HVACON Marine Systems. Vores mål er uændrede, og vores fokus forbliver at udvikle og levere de bedste energioptimeringsløsninger for vores kunder med henblik på at hjælpe dem i deres grønne omstilling”, siger Claes Fog Bølge, CEO og grundlægger i HVACON Marine Systems.

”HVACON Marine Systems er en ledende aktør i et nichemarked, som er karakteriseret ved positive og interessante underlæggende dynamikker. Igennem årene har HVACON Marine Systems etableret en stræk position og en bred portefølje af løsninger, som sammen med det erfarne ledelsesteam, en attraktiv kundebase og dedikerede medarbejdere danner en stærk platform for yderligere vækst. I Capidea ser vi frem til at bidrag aktivt til HVACON Marine Systems fortsatte vækst og udvikling sammen med ledelsen, medarbejderne og kunderne”, siger Henrik Normann Karlsen, Partner i Capidea.

Om HVACON Marine Systems

HVACON Marine Systems er en markedsledende aktør indenfor energioptimeringsløsninger og -software til den maritime industri. HVACON Marine Systems løsninger spænder fra reservedele til projekter herunder forundersøgelser, design, indkøb, programmering, installation, kvalitetssikring og idriftsættelse. Virksomheden besidder stærke kompetencer indenfor ingeniørfaget og softwareudvikling, hvilket medvirker til, at virksomheden både kan rådgive om de rigtige løsninger samt udvikle og eksekvere projekter. HVACON Marine Systems løsninger resulterer i et lavere brændstofforbrug, som ultimativt leder til lavere CO2 udledning, hvilket bidrager til den grønne omstilling af den maritime industri.   

Læs mere om HVACON Marine Systems på www.hvaconmarine.dk.

Om Capidea

Capidea er en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst. Capidea blev etableret i november 2006 og har kapitaltilsagn på i alt DKK 3,6 mia. fordelt på fire fonde. Capidea investerer i virksomheder inden for industri, handel, distribution, IT og service. Capidea har foretaget investeringer i 28 virksomheder og HVACON Marine Systems er den tredje investering i Capideas seneste fond, Capidea Kapital IV K/S, der blev etableret i april 2023 med et samlet kapitaltilsagn på DKK 1,3 mia.

Pressekontakt

HVACON Marine Systems

Claes Fog Bølge
CEO
HVACON Marine Systems
cfb@hvaconmarine.com

Capidea

Henrik Normann Karlsen
Partner
Mobil: +45 20 94 93 26
Email: hnk@capidea.dk
Capidea ikon

Se virksomhed

Download pressemeddelelse

Download